30 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ρόλος των Αρχετύπων και Ειδώλων στην σημερινή εποχή.





Τα Αρχέτυπα, είναι ΕΥΣΧΗΜΕΣ  ΜΟΡΦΕΣ, φυσαλίδες ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, 
σφύζουσας ζωής και δυναμικής  ροής.


Είναι  Δημιουργίες ενός  Πρωταρχικού Νου, από την Εποχή του Χρυσού Γένους της Ανθρωπότητας και η σύνδεση μαζί του είναι πηγή γνώσης και ενέργειας.

Η πτώση  της ενέργειας και η χαμηλή στάθμη της εντροπίας, μείωσαν, όχι μόνο την ενεργειακή μάζα των ανθρώπων, παρ΄όλη την αύξηση του πληθυσμού, αλλά οδήγησαν και τους ανθρώπους σε πτώση αξιών και ιδανικών, στο σιδερένιο γένος των ανθρωποειδών.

Τα χάρτινα είδωλα, ποπ σταρ, πορνό σταρ,  ανεγκέφαλων ποδοσφαιριστών,  ανόητων  καλλιτεχνών... κρατούν την άνοη μάζα ποδητεγούμενη και απασχολούμενη σε πλήθος  ηλιθίων ορνιθοασχολιών, σε συνδυασμό με την προώθηση της  αντινοητικής θρησκοληψίας.

Η χειραγώγηση γίνεται από πολύ βαθιά, γιατί   διαβρώνουν και επηρρεάζουν το συλλογικό και προσωπικό υποσυνείδητο με τρόπο ασυνείδητο.

Τα είδωλα αυτά, είναι φθηνές κατασκευές  άδειων κελύφων και τενεκέδιων, άπληστων ανθρώπων της εξουσίας. 

Επειδή φοβούνται μη χάσουν την καρέκλα και τον θρόνο προωθούν  ό,τι είναι πιο ευτελές και  ανόητο που δεν υπολογίζουν, αναλώσιμο και ευκαιριακό.

Έτσι καταλήγουν μέσα στη μεγάλη τους αλαζονεία αμετροέπεια και ελάχιστη αυτογνωσία, να κυβερνούν ηλίθιους και αυτό είναι κάτι που νομοτελειακά γυρίζει εναντίον τους. Κάτι που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές ιστορικά.

Ποιός πραγματικά ευφυής άνθρωπος θα επιθυμούσε να κυβερνά ένα πλήθος χαζό, σε ένα κόσμο  αλληλεπίδρασης  και σύμπαν ροϊκό;

Θεωρώ πως κανείς δεν θα το ήθελε  αληθινά, διότι η ποιότητα του κοινού ανεβάζει και τον ηγέτη αρχηγό.

Παλιά οι αρχηγοί ήταν ηγέτες αληθινοί, διότι είχαν ΕΝΕΡΓΕΙΑ ουσιαστική. 

Ήταν αυτή η ενέργεια  που τους έδινε  δύναμη, διαύγεια και ικανότητα ηγετική.

Στην διάρκεια  της ιστορίας ο εκφυλισμός, οδήγησε και οδηγεί την ανθρωπότητα, σε ένα θερμοδυναμικό θάνατο που της πάει πολύ.

Τα σωστά  αρχέτυπα  αφορούν ανθρώπους πάντα, όχι θεούς. 

Ο θεός, οι θεοί και οι θεές δεν μπορούν να αποτελέσουν υγιή αρχέτυπα για ένα άνθρωπο. 

Τον καίνε, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανθρώπου με θεό και είναι περιττό.

Αυτό είναι το πρόβλημα όλων των θρησκειών και των ιερατείων τους. Προσπαθούν να  ελέγξουν τους  ανθρώπους με θεϊκά πρότυπα, εκτός πραγματικής ζωής και  ουσιαστικών αναγκών.

Οι άνθρωποι,  δυναμικά ΑΡΧΕΤΥΠΑ, που αγωνίζονται, πολεμούν, τραγουδούν, προχωρούν, ερευνούν, σκέπτονται, ενεργούν, αγαπούν, ερωτεύονται, ομιλούν, ζουν, είναι οι ήρωες των Ομηρικών Επών και είναι όλοι τους ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όχι αλάνθαστοι, αλλά τουλάχιστον ΑΨΟΓΟΙ να είναι... προσπαθούν!!!

Αν, ψάχνοντας στην σημερινή πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, συναντήσετε ανθρώπους και πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων που θυμίζουν τον Ντόναλντ Ντακ, την Μπάρμπι, τον Γκούφη, τα Πόκεμον και την λαίδη Γκα, να αναρωτηθείτε για τα πρότυπα ειδώλων που έχουν εισαχθεί, από παλιά και καμιά σχέση δεν έχουν, με τα Ομηρικά!!!



πηγή: Αστραία