17 Δεκεμβρίου 2014

Η μυστική σχέση της Θεάς Αθηνάς, με την ελιά και τον εγκέφαλο.

Η ελιά κερδίζει κι η θεά Αθηνά υπερέχει με την Σοφία της. 

Η ευλογημένη ελιά, ήταν πάντα η βάση της διατροφής μας. Η βάση της μεσογειακής διατροφής. Το λάδι της ελιάς, εκτός από την θρεπτικότητα που παρέχει στην υγεία μας, είναι και το πιο απαραίτητο στοιχείο για τον εγκέφαλό μας. 




Ο εγκέφαλος, είναι το όργανο που βρίσκετε μέσα στο κρανίο του κεφαλιού μας και πλέει μέσα στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό . Όταν βάλετε λάδι σε ένα ποτήρι νερό, το λάδι θα βγει νικητής, θα κάτσει πάνω στο νερό. Για να είναι πάντα ενεργός και δραστήριος ο εγκέφαλος πρέπει να τον «λαδώνουμε».




Η θεά της σοφίας η Αθηνά, δεν διάλεξε τυχαία την ελιά. 

Η Αθηνά γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία. Ξεπετάχτηκε πάνοπλη με ένα κτύπημα του Ηφαίστου. Η Αθηνά είναι η σκέψη και η ιδέα που ξεπετιέται από το μυαλό μας, με ηλεκτρικές κεντρίσεις. 

Γέννηση θεάς Αθηνάς από το κεφάλι του Δία.
Αντιπροσωπεύει το πνεύμα και τη νόηση του θείου στοιχείου.


Κατά τη διαδικασία της γήρανσης και σε καταστάσεις, όπως η απώλεια μνήμης και η νόσος του Alzheimer, αυξάνονται οι απαιτήσεις του οργανισμού σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, γιατί βοηθούν, στο να διατηρείται η δομή του κυτταρικού τοιχώματος του εγκεφάλου. 


Το λάδι της ελιάς, μας κάνει πιο υγιείς και πιο έξυπνους.


Ο Όμηρος αναφέρεται στο ελαιόλαδο ως "ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ" και ο Ιπποκράτης, ως τον "ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ". Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο ελαιόλαδο, έχουν αντικαρκινική δράση, μέσω της παρεμπόδισης του σχηματισμού των ελευθέρων ριζών και ως εκ τούτου, του οξειδωτικού στρες. 

Και βέβαια η ευεργετική συμβολή της ελιάς στον εγκέφαλο, συνδέεται και με την έννοια της αποβολής του άγχους. Η κατανάλωση ελαίου και μόνο στην διατροφή μας και όχι βουτύρου ή σπορέλαιων, διατηρεί την εγρήγορση του νου μας, την ευστροφία του και την θετική σκέψη.